Retraite / studiebijeenkomst

Being Mortal. the grace of living, aging and dying

Aanvang: 
donderdag 3 september 2020 om 10:00
Einde: 
zondag 6 september 2020 om 17:00
Organisator: 
Sufi-Way International
Contactpersoon: 
Elmer Koole
elmerkoole@gmail.com
Locatie: 
New Eden Retreat Center
Kosten: 
€605,- incl. 2-pers. kamer en alle maaltijden. (€725,- voor 1-pers. kamer)

Een programma over het leven en de eindigheid ervan o.l.v. Pir Elias Amidon.
Ons leven is een groot geschenk, maar dit leven te leven valt ons lang niet altijd makkelijk. Naast liefde, schoonheid en plezier kent ons leven ook conflicten, verlies, ziekte, ouderdom en dood. Alles wat ons is gegeven zullen we op een dag weer moeten laten gaan. Leren onder deze condities ons sterfelijk bestaan op een waardige manier te leven, en alles te verwelkomen wat we op ons pad tegen komen, dat is onze diepste en meest intieme opgave.
Tijdens de vierdaagse retraite zullen we ons de vraag stellen hoe ons te verhouden met de vergankelijkheid van ons bestaan en de eindigheid van het leven. We zullen kijken naar ons leven en ons afvragen wat nog om vervulling vraagt of waar nog een besluit nodig is. We zullen met elkaar onze ervaringen met dood en verlies delen en hoe we hebben geleerd daar mee om te gaan. We gaan in op onze angst voor ouder worden en voor sterven en op onze relatie met pijn en ziekte. We spreken met elkaar over hoe het is om zorg te geven en om zelf zorg te ontvangen.
We zullen ons daarbij laten leiden door stilte, geleide meditaties, poŽzie, zang, muzikale meditaties en inzichten vanuit Soefisme, Boeddhisme en andere spirituele tradities om de diepte en onbegrensdheid van onze ware natuur te ervaren.

Wanneer we onze eigen essentie kennen als de essentie van alle zijn, dan gaat het ons veel beter af om op een waardige manier te leven, ouder te worden en te sterven. Deze gewaarwording geeft ons de zekerheid dat we veilig zijn wat er ook gebeurt en dat we onafscheidelijk zijn van de liefde die heel de werkelijkheid doordesemt en bezielt.

Zie ook de flyer: www.sufiway.nl/calendar/flyers/being_mortal_netherlands_a4.pdf
Aanmelden op www.sufiway.org/programs/workshops-retreats-talks

In the end, only three things matter:
How much you loved, how gently you
live, and how gracefully you let go of
things not meant for you

-Buddha-

 
Wat zijn dit voor knoppen?