Retraite

Inspiratiedag

Aanvang: 
zaterdag 9 oktober 2021 om 10:00
Einde: 
zaterdag 9 oktober 2021 om 21:00
Organisator: 
Sufi-Way Associated Programs
Contactpersoon: 
Sufi Way Celebranten
06 1602 4473
celebrant@sufiway.nl
Locatie: 
Universel Murad Hassil
Kosten: 
€ 65 inclusief koffie, thee en 2 maaltijden

Het thema dat we op deze dag centraal willen stellen is vertrouwen.
Het lijkt zo’n platgetreden thema, maar het is tegelijkertijd zo ongelofelijk essentieel. Als het onderdeel gaat vormen van je leven dan kan een diepe innerlijke vrede je deel worden.
Het kan zijn dat je dacht vertrouwensvol in het leven te staan, maar merkte dat door onverwachte gebeurtenissen je vertrouwen opeens helemaal weg was. Dan word je als het ware uitgenodigd het op een dieper, meer geďntegreerd niveau weer op te bouwen.
Het lijkt erop dat je in de groei naar een doorleefd vertrouwen langs een reeks ‘stations’ komt. Hoe is bijvoorbeeld je verhouding tot de dood en ‘via de dood’ weer naar het leven ? Hoe heb je leren dealen met de eindigheid van alle dingen? Hoe heb je tegenslag en je schaduw weten te integreren in je leven? Wat heb je gedaan met het thema onrechtvaardigheid? Ben je ondanks alle schending van je rechtvaardigheidsgevoel toch niet cynisch geworden of verbitterd?

En wat is diep doorleefd vertrouwen eigenlijk. In wat of wie heb je dan vertrouwen. Is dat in jezelf, je Zelf, in God? Is het vertrouwen in de goedheid van het leven of ligt het zelfs nog een laag dieper en gaat vertrouwen over een zijnstoestand die zich vol-ledig heeft verbonden met het leven als verschijnsel zelf. Is het ten diepste de eenheidsbeleving zelf waar het over gaat en zijn we dan als het ware het vertrouwen al voorbij in een onbenoembare zijnstoestand?
Als je je opgeeft voor de deze dag dan ontvang je een aantal vragen. Jouw antwoorden zullen vooraf op een besloten pagina van de website beschikbaar worden gemaakt voor de anderen die ook naar deze dag komen. Zo bouwen we dan aan een gemeenschappelijke basis voor de dag. Een dag die zeer waarschijnlijk in de morgen uit een vorm van presentaties zal bestaan en in de middag een communal invocation (een meditatie waarbij iedereen een eigen mantra krijgt) en in de avond een muzikale meditatie zal bevatten.

Geef je ajb tijdig op, zodat we kunnen zien of er voldoende belangstelling is om de dag te laten doorgaan.

Voor meer informatie of inschrijving kun je schrijven naar celebrant@sufiway.nl
 
Meer informatie:  
www.sufiway.nl
Wat zijn dit voor knoppen?