Annuleren

Sama: muziek, zang en Zikkr

Sama met Suzanne en Omar Inayat Khan

Aanvang:
donderdag 21 juli 2022 om 19:30
Organisator:
Sufi-Way Associated Programs
Contactpersoon:
Marjolein Mabelis
+31 206267225
marjolein@sufiway.nl
Locatie:
Livestream
Kosten:
-
 
 
Elke 3e donderdag van de maand nodigen Suzanne en Omar Inayat Khan je uit om deel te nemen aan een gezamenlijke Sama en Zik’r via een live internet bijeenkomst.
Voor elke Sama wordt kort tevoren een mail gestuurd met de vereiste links en soms het thema van de avond . Wil je deelnemen, geef je dan op voor de aankondigingen op https://sufiway.nl/swnl/mailinglists.asp voor ’Sama op donderdag’.

Zikr is een vorm van meditatie uit de soefi-traditie. Het woord ”zikr” (of ”zik’r” of ”dhikr”) betekent letterlijk ’je herinneren’, d.w.z. herinneren wat je oorsprong is. Je wendt je met je hele wezen tot de ene, binnen je en buiten je. Zingend, meestal met ondersteuning van een of meer instrumenten (wij gebruiken meestal een draagbaar zogenaamd ’Indiaas’ harmonium) herhalen we een devotionele of mantra-achtige tekst op een specifieke toonladder. Er zijn, qua vorm, verschillende tradities; van ritmisch, met begeleiding van trommels, tot traag en melodieus. De Sufi Way kent een rijke traditie van melodieuze Zikr melodieën; sinds Sufi Inayat Khan deze meditatievorm naar het westen bracht heeft elke volgende Pir nieuwe melodieën aan de traditie bijgedragen.
Agenda: