Ocean

De Sufi Way

Selectie uit de teksten van Elias Amidon

2022 nr 36

Hier, waar niets meer te zeggen valt, ontmoeten we elkaar.

    FLITS van de week

De Sufi Way, de 'wijze van de soefi', is een hedendaagse uitdrukkingsvorm van een eeuwenoude spiritueel pad. In de loop van de eeuwen werd dit pad soms wijd uitgedragen als onderdeel van een bepaalde religie, dan weer raakte het ’ondergronds’ en was alleen nog bekend aan ingewijden.
Soefisme is geen godsdienst. Het is zelfs niet een duidelijk omschreven geloof. De kern van de wijze van de soefi is de ’innerlijke school’, een leerschool die gericht is op het eigen spiritueel ontwaken en op dienstbaarheid aan anderen. (Lees verder)

Workshops

Agenda

30-10-2022 - 30-10-2022
Inspiratiedag rond scheppingskracht en weerstand

Het is intussen traditie geworden dat de celebranten van de Sufi Way elk najaar een programma verzorgen. We hebben telkens voor een thema gekozen en dat doen we dit jaar weer.
We leven duidelijk in een overgangstijd en er is veel gaande dat in de dualiteit terecht komt. Wat kunnen we vanuit onszelf in dit spanningsveld inbrengen? Hoe creëren we eigenlijk? En wat zorgt ervoor dat onze creatiekracht vaak niet in een vrije flow kan komen.
Het thema van de inspiratiedag is Scheppingskracht en weerstand!
Net zoals bij de vorige inspiratiedagen willen we het thema vooraf bij jullie als deelnemers in de week leggen en jullie vragen voorleggen die het thema al levend zullen maken. De antwoorden plaatsen we op een besloten website (die alleen toegankelijk is voor deelnemers) waar we onze ideeën over het thema verder kunnen laten ontwikkelen. Dan creëren we voor 30 oktober gezamenlijk een rijke spiegeling die tot een openbaring kan worden.
Jullie ontvangen na je opgave de vragen en aanvullende informatie. Geef je tijdig op zodat we deze dag niet voortijdig hoeven cancelen.

Inschrijving: Marjolein Mabelis (celebrant@sufiway.nl; 0616024473)
Je inschrijving is definitief als je het bedrag hebt overgemaakt naar NL86INGB0004895129 t.n.v. De Sufi Way.
Voor vragen: tot 1 september Marjolein Mabelis (celebrant@sufiway.nl) daarna Nadaly de Lege (celebrant@sufiway.nl; 0634681439 )
Meer info...


woensdag 28 september 2022 - Bergen
Open soefi avonden
donderdag 29 september 2022 - Bergen
Open soefi middagen
donderdag 29 september 2022 - Katwijk
Muzikale meditatie (Zikr)
woensdag 26 oktober 2022 - Bergen
Open soefi avonden
donderdag 27 oktober 2022 - Bergen
Open soefi middagen
donderdag 27 oktober 2022 - Katwijk
Muzikale meditatie (Zikr)
zondag 30 oktober 2022 - Katwijk
Inspiratiedag rond scheppingskracht en weerstand

Zie tekst hiernaast.
donderdag 24 november 2022 - Katwijk
Muzikale meditatie (Zikr)