Ocean

De Sufi Way

Selectie uit de teksten van Elias Amidon

2024 nr 28

Dood gaan is als duiken
in een ijskoude rivier:
je geeft alles wat je bent
en komt lachend boven.

    FLITS van de week

De Sufi Way, de 'wijze van de soefi', is een hedendaagse uitdrukkingsvorm van een eeuwenoude spiritueel pad. In de loop van de eeuwen werd dit pad soms wijd uitgedragen als onderdeel van een bepaalde religie, dan weer raakte het ’ondergronds’ en was alleen nog bekend aan ingewijden.
Soefisme is geen godsdienst. Het is zelfs niet een duidelijk omschreven geloof. De kern van de wijze van de soefi is de ’innerlijke school’, een leerschool die gericht is op het eigen spiritueel ontwaken en op dienstbaarheid aan anderen. (Lees verder)

Nieuws

Agenda

16-11-2024 - 16-11-2024
Inspiratiedag rond heling en heelheid

Je bent van harte uitgenodigd voor een Sufi Way inspiratiedag waarin heelwording centraal staat.
Het wordt een dag waarin we healing gaan verkennen ten behoeve van onszelf, de ander en de ons omringende wereld. Het wordt dus een dag van weinig woorden, van ontspannen in en je openen naar ‘het healingveld’.
Zoals je mogelijk intussen van ons gewend bent willen we je vooraf graag een enkele vraag toesturen om het gezamenlijke healingveld al te verkennen en op te bouwen. De antwoorden komen op een besloten website te staan die alleen toegankelijk is voor de deelnemers.

Meld je aan via celebrant@sufiway.nl (voorkeur) of eventueel 06 1602 4473 Doe dit ajb zo snel mogelijk opdat we tijdig weten of de dag door kan gaan.
Je aanmelding is definitief als je het bedrag hebt overgemaakt naar NL86INGB0004895129 t.n.v. De Sufi Way, ovv ‘inspiratiedag 2024’

De celebranten,
Nadaly de Lege
Monika Rietveld
Marjolein Mabelis
Felix Erkelens
Meer info...


15-2-2025 - 26-2-2025
Entering into Silence (Marokko)

Ook in 2025 organiseert de Sufi Way weer een wandel en stilte retraite in de woestijn van Marokko. Deze wandelretraite biedt de kans om te ervaren hoe de uitgestrekte leegte en stilte van de woestijn ons verbindt met onze eigen innerlijke stilte. Als we de woestijn in gaan, worden we uitgenodigd om onze gehechtheden en bezigheden achter ons te laten. In de ruimte die daardoor ontstaat kunnen we de verstilling en openheid verwelkomen die onze oorspronkelijke aard is.
Er zal gewerkt worden met stille en gezongen meditaties en met avonden waarin we elkaar poëzie voordragen en verhalen vertellen.
De retraite wordt gefaciliteerd door Karim Noverraz en Elmer Koole, senior retraiteleiders van de Sufi Way. De voertaal zal Engels zijn. Vertalingen in het Frans, Nederlands en Duits zullen beschikbaar zijn. Verder wordt de tocht in de woestijn geleid door Zineb, een professionele gids met een grondige kennis van de Marokkaanse woestijn. Ze zal een team van ervaren kameeldrijvers en ander personeel, zoals een kok, meenemen. De kamelen zullen onze bagage, ons eten en onze uitrusting zoals tenten dragen.

Een overzicht van het programma vind je in deze flyer: sufiway.nl/swnl/flyers/EIS_2025_programme_overview.pdf.
Voor inschrijven en praktische informatie: zie deze flyer: sufiway.nl/swnl/flyers/EIS_2025_Registration_and_practical_information.pdf. Meer info...


vrijdag 9 augustus 2024 - Amsterdam
Muzikale meditatie (zikr)
donderdag 26 september 2024 - Katwijk
Muzikale meditatie (Zikr)
vrijdag 11 oktober 2024 - Amsterdam
Muzikale meditatie (zikr)
donderdag 31 oktober 2024 - Katwijk
Muzikale meditatie (Zikr)
vrijdag 8 november 2024 - Amsterdam
Muzikale meditatie (zikr)
zaterdag 16 november 2024 - Katwijk
Inspiratiedag rond heling en heelheid

Zie tekst hiernaast.
donderdag 28 november 2024 - Katwijk
Muzikale meditatie (Zikr)
vrijdag 13 december 2024 - Amsterdam
Muzikale meditatie (zikr)
donderdag 19 december 2024 - Katwijk
Muzikale meditatie (Zikr)
zaterdag 15 februari 2025 - Buitenland
Entering into Silence (Marokko)

Zie tekst hiernaast.