Ocean

De Sufi Way

Selectie uit de teksten van Elias Amidon

2023 nr 48

Hoe verschillend we ook zijn
ons begin ligt in hetzelfde moment.

    FLITS van de week

De Sufi Way, de 'wijze van de soefi', is een hedendaagse uitdrukkingsvorm van een eeuwenoude spiritueel pad. In de loop van de eeuwen werd dit pad soms wijd uitgedragen als onderdeel van een bepaalde religie, dan weer raakte het ’ondergronds’ en was alleen nog bekend aan ingewijden.
Soefisme is geen godsdienst. Het is zelfs niet een duidelijk omschreven geloof. De kern van de wijze van de soefi is de ’innerlijke school’, een leerschool die gericht is op het eigen spiritueel ontwaken en op dienstbaarheid aan anderen. (Lees verder)

Workshops

Agenda

10-2-2024 - 21-2-2024
Entering into Sillence - a Sufi retreat in Morocco

Ook in 2024 organiseert de Sufi Way weer een wandel en stilte retraite in de woestijn van Marokko. Deze wandelretraite biedt de kans om te ervaren hoe de uitgestrekte leegte en stilte van de woestijn ons verbindt met onze eigen innerlijke stilte. Als we de woestijn in gaan, worden we uitgenodigd om onze gehechtheden en bezigheden achter ons te laten. In de ruimte die daardoor ontstaat kunnen we de verstilling en openheid verwelkomen die onze oorspronkelijke aard is.
Er zal gewerkt worden met stille en gezongen meditaties en met avonden waarin we elkaar poëzie voordragen en verhalen vertellen. De retraite wordt gefaciliteerd door Karim Noverraz en Elmer Koole, senior retraiteleiders van de Sufi Way. De voertaal zal Engels zijn. Vertalingen in het Frans, Nederlands en Duits zullen beschikbaar zijn. Verder wordt de tocht in de woestijn geleid door Zineb, een professionele gids met een grondige kennis van de Marokkaanse woestijn. Ze zal een team van ervaren kameeldrijvers en ander personeel, zoals een kok, meenemen. De kamelen zullen onze bagage, ons eten en onze uitrusting zoals tenten dragen.
Meer informatie over het programma vind je in deze flyer: sufiway.nl/calendar/flyers/desert_retreat_2024_program.pdf ; voor inschrijven en praktische details: download de pdf met deze link: sufiway.nl/calendar/flyers/desert_retreat_2024.pdf.

Deze spirituele reis is een gezamenlijk project van de Sufi Way en Agence Désert et Montagne
Meer info...


24-5-2024 - 29-5-2024
Love’s Caravan

Retraite o.l.v. Pir Elias Amidon in de mooie Universel in de duinen bij de Noordzee. Iedereen is van harte welkom.
Gedurende 5 dagen wijden we ons aan de directe ervaring van liefde, dit mysterieuze geschenk dat ons verenigt met al het zijn. Gedurende onze tijd samen oefenen we ons te openen voor het bewust zijn in het huidige moment, de bron van liefde, mededogen, wijsheid en vreugde.
De retraite omvat periodes van meditatie, intense oefeningen, stilte, zang, muzikale meditaties, zelf-onderzoek, presentaties over het Open Pad, soefi-kosmologie en psychologie, poëzie, maar ook wandelingen in de duinen, nachtmeditaties en meer.

Deze retraite wordt gesponsord door de Sufi Way; je betaalt alleen de kosten voor de maaltijden, thee, koffie e.d. Omdat er bij de Soefitempel geen overnachtingsaccommodatie is zul je dit zelf moeten regelen.

Belangrijk: boek je acomodatie nú. In de flyer sufiway.nl/swnl/flyers/2305_lodgings.pdf vind je een paar tips.

Aanmelden en betalen kan via deze pagina: buy.stripe.com/3cseYC0bl4vyfAI002

Meer info...


vrijdag 8 december 2023 - Amsterdam
Muzikale meditatie (Zikr)
donderdag 14 december 2023 - Bergen
Open middag, Schoorl
donderdag 28 december 2023 - Katwijk
Muzikale meditatie (Zikr)
vrijdag 12 januari 2024 - Amsterdam
Muzikale meditatie (Zikr)
zaterdag 10 februari 2024 - Buitenland
Entering into Sillence - a Sufi retreat in Morocco

Zie tekst hiernaast.
vrijdag 24 mei 2024 - Katwijk
Love’s Caravan

Zie tekst hiernaast.