Ocean

De Sufi Way

Selectie uit de teksten van Elias Amidon

2021 nr 33

Deze boom is geen boom, hij is een rivier.
En deze gedachte en die wolk: een rivier.
We worden geleefd door iets onmetelijk groots
dat ons meesleept door het platteland.

    FLITS van de week

De Sufi Way, de 'wijze van de soefi', is een hedendaagse uitdrukkingsvorm van een eeuwenoude spiritueel pad. In de loop van de eeuwen werd dit pad soms wijd uitgedragen als onderdeel van een bepaalde religie, dan weer raakte het ’ondergronds’ en was alleen nog bekend aan ingewijden.
Soefisme is geen godsdienst. Het is zelfs niet een duidelijk omschreven geloof. De kern van de wijze van de soefi is de ’innerlijke school’, een leerschool die gericht is op het eigen spiritueel ontwaken en op dienstbaarheid aan anderen. (Lees verder)

Workshops

Agenda

9-10-2021 - 9-10-2021
Inspiratiedag

Het thema dat we op deze dag centraal willen stellen is vertrouwen.
Het lijkt zo’n platgetreden thema, maar het is tegelijkertijd zo ongelofelijk essentieel. Als het onderdeel gaat vormen van je leven dan kan een diepe innerlijke vrede je deel worden.
Het kan zijn dat je dacht vertrouwensvol in het leven te staan, maar merkte dat door onverwachte gebeurtenissen je vertrouwen opeens helemaal weg was. Dan word je als het ware uitgenodigd het op een dieper, meer geïntegreerd niveau weer op te bouwen.
Het lijkt erop dat je in de groei naar een doorleefd vertrouwen langs een reeks ‘stations’ komt. Hoe is bijvoorbeeld je verhouding tot de dood en ‘via de dood’ weer naar het leven ? Hoe heb je leren dealen met de eindigheid van alle dingen? Hoe heb je tegenslag en je schaduw weten te integreren in je leven? Wat heb je gedaan met het thema onrechtvaardigheid? Ben je ondanks alle schending van je rechtvaardigheidsgevoel toch niet cynisch geworden of verbitterd?

En wat is diep doorleefd vertrouwen eigenlijk. In wat of wie heb je dan vertrouwen. Is dat in jezelf, je Zelf, in God? Is het vertrouwen in de goedheid van het leven of ligt het zelfs nog een laag dieper en gaat vertrouwen over een zijnstoestand die zich vol-ledig heeft verbonden met het leven als verschijnsel zelf. Is het ten diepste de eenheidsbeleving zelf waar het over gaat en zijn we dan als het ware het vertrouwen al voorbij in een onbenoembare zijnstoestand?
Als je je opgeeft voor de deze dag dan ontvang je een aantal vragen. Jouw antwoorden zullen vooraf op een besloten pagina van de website beschikbaar worden gemaakt voor de anderen die ook naar deze dag komen. Zo bouwen we dan aan een gemeenschappelijke basis voor de dag. Een dag die zeer waarschijnlijk in de morgen uit een vorm van presentaties zal bestaan en in de middag een communal invocation (een meditatie waarbij iedereen een eigen mantra krijgt) en in de avond een muzikale meditatie zal bevatten.

Geef je ajb tijdig op, zodat we kunnen zien of er voldoende belangstelling is om de dag te laten doorgaan.

Voor meer informatie of inschrijving kun je schrijven naar celebrant@sufiway.nl Meer info...


12-2-2022 - 23-2-2022
Enter into Silence

Wandelretraite in de woestijn van Marokko
Deze wandelretraite biedt ons de kans om te ervaren hoe de uitgestrekte leegte en stilte van de woestijn ons verbindt met onze eigen innerlijke stilte. Als we de woestijn inlopen, worden we uitgenodigd om onze gehechtheden en beslommeringen achter ons te laten en simpel bewust te zijn.
Naast andere praktijken zijn er stille en zingende meditaties, zikr, avonden met poëzie en met verhalen en een solo retraite. De voertaal is Engels, vertalingen in het Frans, Nederlands en Duits zijn beschikbaar. Deze retraite wordt gefaciliteerd door Karim Noverraz en Elmer Koole, twee ervaren retraite leiders van de Sufi Way.
Lees ook de flyer.

Meer informatie kun je inwinnen bij sufipilgrimage@gmail.com in het Engels of bij Elmer Koole (elmerkoole@gmail.com) in het Nederlands.
Voor een meer uitgebreide beschrijving van het programma en een registratieformulier: klik hier.

Deze spirituele reis is een project van de Sufi Way in samenwerking met de Agence Désert et Montagne.

Meer info...


6-4-2022 - 10-4-2022
The Invisible Offering

Verlichting is niet bereikbaar. Niemand heeft ’het’ en niemand kan ’het’ krijgen. De Ene is niet iets dat verborgen is of ergens anders ligt te wachten.
Het is alom tegenwoordig en een geschenk waarin we allen kunnen delen. In zijn boek The Open Path spreekt Pir Elias Amidon in de allerlaatste paragraaf in dit verband over het onzichtbare geschenk, ’The Invisible Offering’.
Dit onzichtbare geschenk is het thema van een programma volgend jaar september dat met supervisie van Elias Amidon door Simon Vivian, Suzanne Inayat Khan en Elmer Koole wordt voorbereid. Het wordt een programma met ruimte voor stilte, poëzie, muzikale meditaties (zikr), sohbet en het ervaren en verdiepen van vriendschap.

De voertaal tijdens deze retreat is Engels.
Een flyer vind je hier. maar daarop zijn de datums niet meer geldig want deze retreat, gepland voor 2021, werd uitgesteld i.v.m. Corona.

En natuurlijk geldt het grote voorbehoud dat corona heet nog steeds: kijk tevoren op de website www.sufiway.nl

Informatie en inschrijven
Schrijf een mail aan Elmer Koole (elmerkoole@gmail.com)

Meer info...


zaterdag 9 oktober 2021 - Katwijk
Inspiratiedag

Zie tekst hiernaast.
woensdag 20 oktober 2021 - Wijk bij Duurstede
Healing bijeenkomst
zaterdag 12 februari 2022 - Buitenland
Enter into Silence

Zie tekst hiernaast.
woensdag 6 april 2022 - Opsterland
The Invisible Offering

Zie tekst hiernaast.