Ocean

De Sufi Way

Selectie uit de teksten van Elias Amidon

2021 nr 3

Moge mijn zwijgen zuiver zijn, opdat ik hore. Moge mijn gedachten bescheiden zijn, opdat ik begrijpe. Moge mijn woorden liefdevol zijn, opdat ze eer betuigen en troosten. Moge mijn handelingen mooi zijn, opdat ze dienen.

    FLITS van de week

De Sufi Way, de 'wijze van de soefi', is een hedendaagse uitdrukkingsvorm van een eeuwenoude spiritueel pad. In de loop van de eeuwen werd dit pad soms wijd uitgedragen als onderdeel van een bepaalde religie, dan weer raakte het ’ondergronds’ en was alleen nog bekend aan ingewijden.

Soefisme is geen godsdienst. Het is zelfs niet een duidelijk omschreven geloof. De kern van de wijze van de soefi is de ’innerlijke school’, een leerschool die gericht is op het eigen spiritueel ontwaken en op dienstbaarheid aan anderen.

De International Sufi Way organiseert en ondersteunt studiegroepen, praktijkgerichte trainingen, bijeenkomsten waar meerdere religies samenwerken, trans-culturele pelgrimstochten, meditatieve retraites waarvan sommige in de natuur, en tal van andere activiteiten. De activiteiten vinden plaats in de V.S., Europa, het Midden Oosten en Azië.
Sufi Way Nederland organiseert studiegroepen, workshops, muzikale meditaties, Zikh'r avonden enz.

  

Agenda

donderdag 21 januari 2021 - Internet/Telefoon
Sama met Pir Elias
donderdag 18 februari 2021 - Internet/Telefoon
Sama met Pir Elias
donderdag 18 maart 2021 - Internet/Telefoon
Sama met Pir Elias